Men lørdag starter et nytt cup-eventyr.

Kangasala - Randaberg 3-0 (25-23, 25-14, 25-17)

(Sammenlagt 6-0)

Det ble som ventet tap i returoppgjøret mot finske Kangasala onsdag kveld. Etter et klart tap på hjemmebane før jul, var forhåpningene om avansement små.

Men Randaberg yppet seg i det første settet. Randaberg var faktisk oppe i en fire-poengs ledelse på 16-12. Men det finske laget, som har som mål på sikt å bli et topplag i Europa, ble for sterke.

I de to følgende settene befestet Kangasala at de er på et høyere nivå enn Randaberg.

Kampen i Finland kan bli en svært god og nyttig oppkjøring til NM-finalen i Ekeberghallen i Oslo lørdag ettermiddag. Tøff motstand i Finland er det som kan være med på å løfte jentene det ekstra lille hakket som skal til for å beseire forhåndsfavoritt Oslo Volley i Cupfinalen.

Trener Espen Sørbø mener kampen i Finland var en svært god generalprøve før Cupfinalen.

- Vi spilte betydelig bedre enn vi gjorde i hjemmekampen. Vi tok de litt på sengen med vår taktikk i det første settet, og hadde full kontroll på deres colombianske stjerne. I det andre settet blir våre server for enkle, og de fikk sjansen til å ta oss på midtspillet. Men vi kom bedre i gang igjen i det tredje settet, og spillte en helt grei kamp. Vi plukker mange baller i forsvar der vi klarer å hindre at Kangasala får for mange poeng på å dippe, slik de gjorde i Randaberghallen, sier Espen.

Nå venter et minst like stort trykk i NM-finalen i Ekeberghallen som i de finske skoger.

- Vi taper for et bedre lag, men jentene spilte mye bedre enn i hjemmekampen, selv uten Hanne Haugen Aas. Nå er fokuset NM-finalen, der vi skal få til et større servepress. Da har vi også med X-faktoren Hanne. Da er det slutt på høye skuldre som vi hadde mot Kangasala i hjemmekampen, og vi er klare til å gå i krigen, lover Espen.

Jentene reiser hjem med fly klokken 06.00 (!) torsdag morgen for å rekke en trening torsdag kveld i Randaberghallen for å gjøre siste finpuss før avreise til Oslo fredag ettermiddag, og NM-finale lørdag ettermiddag.