Første semifinale mellom Randaberg-herrene og Førde bød på det meste.

 Randaberg-Førde 3-2 (22-25, 25-20, 25-18, 15-7)

Du finner bilder fra kampen i Galleri

Dette skriver Rogalands Avis om semifinalen

Lørdagens semifinale i Randaberghallen ble en kamp som svingte fra det helt fantastiske, til perioder der det ikke stemte helt for Randaberg. Men det ble til slutt seier 3-2, og herrene har et greit utgangspunkt før returmøtet i Førde neste helg.

- Dette skal vi ta i Førde! Klarer vi å prestere som vi gjør i våre beste perioder gjenom hele kampen er det ingen i Norge som kan slå oss. Vi har en vanvittig styrke i angrep, nå handler det om å få på plass de andre brikkene i spillet vårt, sier trener Tor Ragnar Gilje etter kampen.

Det oste vilje av spillerne, for alle vil til cupfinalen i Oslo i januar!

Men i det første settet var det Førde som klarte å feste grepet, ikke minst ved eminent blokkspill. Men i de to neste settene viste Randaberg seg fram fra sin beste side, og hadde full kontroll.

Men i det fjerde settet falt nivået litt for mye. Det ble litt for mange personlige feil, og Førde kom tilbake. Men i det femte og avgjørende settet viste Randaberg igjen at de var beste, og vant til slutt en overbevisende seier.

Ny klassespiller

Randaberg sin nye midtspiller Ljubisa Janjic fra Serbia debuterte mot Førde. Og han viste at han vil bli en viktig spiller for Randaberg.

- Jeg var veldig nervøs før dagens kamp. Dette er jo min første kamp, og jeg gikk og tenkte på kampen hele dagen. Målet er naturligvis å vinne cupen, det ville vært en fantastisk start på mitt nye liv i Norge, sier Ljubisa etter kampen.

Ved flere anledninger fikk han vist fram at han er en klassespiller, og hadde kampens absolutt hardeste angrep som smalt i gulvet.

- Publikum var helt fantastisk, deres støtte ga meg mye styrke, sier Ljubisa.

Det er lenge siden det var så mange på tribunen som i lørdagens semifinale. Nesten fullt, og spillerne fikk fantastisk støtte fra hjemmepublikummet.

Gøran Rønneberg hadde en veldig god kamp, og satte inn 23 poeng mot Førde. Brent De Bleser var også trygg og god som vanlig, og fikk inn 17 poeng. Tony Zylstra fulgte opp med 15, debutanten Ljubisa Janjic satte inn elleve, Rune Berg ni, Yasniel Vejerano to, og Kristoffer Døring og Brage Roalkvam ett poeng hver.

Nå er det det bare å glede seg til neste helg, for nå skal vi til cupfinalen!